Menu Vind Restaurant
* zaterdag 25 april 2015 *

Smulpaapje kookt! - Zelfgemaakte visbouillon

Susan Aretz – Recepten

basisreceptvis

Soms blijken gerechten die op je bucketlist om te koken staan vele malen makkelijker dan je had bedacht. Visbouillon maken is er zo eentje. In amper een half uur heb je een enórme pan met verse visbouillon klaar.

Dus mijn tip, word vrienden met je visboer, sla die graten op de kop en je bent voor eeuwig verpest!

Voor  ruim 2 liter visbouillon

1,35 kg viskoppen en graat
300g garnalen schillen en koppen
2,5L water
1el witte peperkorrels
1 bleekselderij, in stukken
3 takjes bladselderij
1 winterwortel, in stukken
1 ui, in stukken
groene topjes van 1 venkel
(wild garlic) zout
 

Basis voor visbouillon

Van mijn visboer kreeg ik zonder probleem twee prachtige graten en koppen mee, eentje van een kabeljauw, de andere een heilbot. Kijk je visboer lief aan en reken op iets minder dan 1,5 kg aan vis. Omdat wij dat weekend Hollandse garnalen hadden gepeld deed ik die er ook nog bij. Maar dat hoeft niet.

Grote pan soep

Pak nu de grootste (soep)pan die je hebt en doe daar álle ingrediënten in. Breng aan de kook en laat het een half uurtje langzaam trekken op laag vuur. Pak een schone (grote) pan, zet daar een vergiet op en giet alles af. Wat je overhoudt is een prachtige visbouillon, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als basis voor vissoep, maar ook voor risotto of paella.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier