Menu Vind Restaurant
* woensdag 15 april 2015 *

Smulpaapje kookt! - Zelfgemaakte nacho’s

Susan Aretz – Recepten

borrelhapjemexicaanssnacks

Het is natuurlijk heel makkelijk, een zak nacho’s opentrekken en gaan smikkelen. Maar wist je dat je diezelfde nacho’s heel makkelijk zelf kunt maken. En nog eens snel ook.

Dus heb je zin in een avondje Mexicaans snacken, zet dan deze zelfgemaakte nacho’s zeker eens op tafel!

Wat heb je nodig

Maistortilla’s (o.a. verkrijgbaar bij AH XL)
Bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen op 175C (hete lucht)

Zo maak je zelf nacho’s

Met een pizzasnijder (of heel scherp mes) snijd je driehoekjes uit de tortilla’s. Dat kun je heel netjes doen, of gewoon lekker lukraak in grove stukken. Leg deze op de bakplaat en zorg dat ze elkaar niet overlappen. Je wilt ook echt maar één laag tegelijkertijd bakken, dus doe het in delen als je een grote schaal vol wilt maken.

Nacho’s met guacemole

Je bakt de nacho’s nu 5 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen (en dus wat krokanter worden) voor je ze serveert. Natuurlijk maak je ook zelf je guacemole, voor bij deze lekkere zelfgemaakte chippies!

Meer inspiratie voor een Mexicaanse fiesta aan tafel vind je hier

Eén reactie

Reactie van Edo de Roo

'http://web.archive.org/web/20071113062556/http://www.oed.com/learning/word-stories/nachos.html'

En nu weet ik ook waar de naam Nacho vandaan komt... Van Ignacio Anaya ;-)

Reactie formulier