Menu Vind Restaurant
* maandag 13 oktober 2014 *

Smulpaapje kookt! - Wortelsoep met kokos en tomaat

Susan Aretz – Recepten

soepvegetarischwortel

Twee uitdagingen in één gerecht. We gingen voor pimp my food aan de slag met kokosmelk. En tegelijkertijd wilde ik een recept maken dat ook valt in de budget, maar wel lekker categorie.

Het resultaat werd deze verrassende soep. Brood erbij en je bent klaar!

Voor grote pan soep (4 personen)

1 sjalotje, fijngesnipperd
Neutrale olijfolie
½ tl cayenne (gebruik de helft als je met hele kleine kinderen eet)
½ tl gemberpoeder
1 blikje kokosmelk
1 blikje tomatenblokjes
6 grote wortels, in grove stukken gesneden
250ml bouillon (ik gebruikte rund)
zout en versgemalen zwarte peper
Staafmixer of blender

Snelle soep

Fruit in een grote pan het sjalotje in een scheut olie aan, het mag lekker kleur krijgen tijdens het bakken. Doe daar de wortel na een minuut of vijf bij en bak een paar minuten mee. Bestrooi met de cayenne en gemberpoeder en roer even goed door. Na een minuutje de kokosmelk en tomatenblokjes erbij en aan de kook brengen

Maaltijdsoep met wortel

Laat nu pruttelen, tegen de kook aan, zodat de wortels gaar worden. Afhankelijk van hoe dik je de wortel hebt gesneden heeft dat ongeveer 15-25 minuten nodig. Zijn ze zacht genoeg dan kun je de soep met een staafmixer glad pureren. Ik vond ‘m daarna nog te dik, dus heb ‘m met bouillon wat dunner gemaakt. Volg hierbij je eigen voorkeur! Op smaak maken met zout en peper en met wat grof gesneden brood serveren.

Efficiënt koken

Deze soep is heel goed van te voren klaar te maken. Zorg dan dat je ‘m goed laat afkoelen voor je de pan in de koelkast zet. Je kunt ‘m ook prima, in porties, invriezen.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier