Menu Vind Restaurant
* woensdag 6 augustus 2014 *

Smulpaapje kookt! - Wentelteefjes

Susan Aretz – Recepten

broodontbijt

Verwenontbijtjes, ik houd er van. Vaak op zondag, maar liefst op een dag waarop je het niet verwacht. Gewoon omdat het kan. Dus deze wentelteefjes maakten we op een woensdagmorgen, een prettig begin van zo’n doordeweekse dag.

En de ingrediënten heb je eigenlijk altijd in huis. Dus morgen bij jullie op tafel?

Voor 6-8 wentelteefjes

4 eieren
½ tl kaneel
½ tl nootmuskaat
1tl vanille extract
350ml melk
Brood, liefst wat dikker gesneden en hoe ouder hoe beter.

Wentelteefjes maak je zo

Klop de eieren los met de melk en de smaakmakers. Verhit een grote pan op het vuur, zonder boter of olie. Drenk per keer twee sneetjes brood in het ei/melkmengsel, laat het overtollige mengsel eraf lopen en leg in de hete pan. Bak aan weerszijden tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Serveer met maple syrup of wat poeder suiker.

Wil je ze eerst allemaal bakken voor je aan tafel gaat? Leg dan de gebakken wentelteefjes op een bakplaat en houdt ze warm in een voorverwarmde oven. Ze zullen dan wel nog iets droger worden.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier