Menu Vind Restaurant
* maandag 17 november 2014 *

Smulpaapje kookt! - Warme choco met vleugje sinaasappel

Susan Aretz – Recepten

chocoladrankjessinterklaas

Met de donkere dagen voor de deur is er niks lekkerder dan warme chocolademelk. En ja, een pak opentrekken en opwarmen is makkelijk maar echt lang zo lekker niet als zelf maken.

Maak ‘m dus een zelf en dan kun je meteen proberen te variëren op de standaard chocomelk, zoals deze variant met een vleugje sinaasappel

Voor 4 grote mokken

500ml halfvolle melk
200ml slagroom
300g donkere chocola, bijvoorbeeld Swiss Noir
1 vanillestokje, opengesneden en zaadjes eruit geschraapt
2 plakjes sinaasappel
100ml sinaasappelsap

Warme chocolademelk zelf maken

Verwarm in een pan de melk en slagroom, tot handwarm. Dan de chocolade erbij, als ook de vanillezaadjes én het stokje. Leg de plakjes sinaasappel er nu in en laat alles warm worden, zodat de chocolade kan smelten. Goed roeren tussendoor. Is alle chocolade gesmolten en de melk goed warm dan het sinaasappelsap erbij.

Chocolademelk met wat extra’s

Wanneer je vindt dat de chocolademelk warm genoeg is haal je het vanillestokje eruit, knijp je de plakjes sinaasappelsap uit en gooit die ook weg. Schenk de chocolademelk in grote mokken en serveer er wat lekkers bij. Zoals bijvoorbeeld deze havermoutkoekjes. Maar in de periode van Sinterklaas serveer je de chocomelk natúúrlijk met onze speculaasschuimpjes

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier