Menu Vind Restaurant
* woensdag 19 maart 2014 *

Smulpaapje kookt! - Voorraadrisotto

Susan Aretz – Recepten

dineritaliaansrisottovegetarischweekmenu

Risotto is een van mijn favoriete Italiaanse gerechten. En hoewel sommige mensen opzien tegen een klein half uurtje roeren, is het mijn ultieme Zen moment.

Voor deze risotto heb je meestal ook nog eens alles in huis. Dus perfect voor een ‘ik heb niks meer in huis’ maaltijd!

Voor vier personen

200g risottorijst
(scheutje wijn)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
750ml groentebouillon
200g diepvrieserwtjes
1 citroen, rasp en sap naar smaak
75g geraspte kaas (Parmezaan bijvoorbeeld)

Zelf risotto maken

Zorg dat je de bouillon klaar hebt als je het uitje en knoflook in een scheut olijfolie (goede eetlepel) zachtjes een minuut of vijf aanfruit. Doe daar de rijst bij en roer even door, zodat alle rijst in de olie is gehuld. Als je wijn gebruikt kun je die er nu bij doen en goed laten verdampen.

Hoe lang heeft risotto nodig?

Daarna soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij en steeds roeren tot alle vocht verdampt is en is opgenomen door de rijst. Mijn ervaring is dat je tussen de 20 en 30 minuten nodig hebt voor driekwart liter vocht. Maar proef vooral tussendoor, want de rijst moet gaar zijn maar niet doorgekookt. Misschien heb je dus meer of minder bouillon nodig.

Smaakmakers voor de risotto

In de laatste paar minuten doe je de erwtjes erbij, die hoeven alleen nog mee te warmen. Zodra die gaar zijn de citroenrasp en schil erbij en alles op smaak brengen met versgemalen peper en wat zout. Als laatste de geraspte kaas erbij en nog een klein scheutje lekkere olijfolie. Meteen serveren!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier