Menu Vind Restaurant
* vrijdag 15 mei 2015 *

Smulpaapje kookt! - Vanillepannacotta met zomerfruit

Susan Aretz – Recepten

dessertpasenzoet

Je hebt er maar een kwartiertje werk aan, maar het resultaat zou zelfs in een restaurant niet misstaan. Wil je de blits maken dan is dit recept voor jou! Door het gebruik van de karnemelk heb je een friszure tegenhanger van de room en suiker.

Welk fruit je gebruikt is aan jou, varieer er lustig op los!

Voor 8 personen

250ml slagroom
100g suiker
4el honing
1 vanillestokje, opengesneden en zaadjes eruit geschraapt
3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
250ml slagroom, lobbig geklopt
500ml karnemelk

Aardbeien & blauwe bessen (doosje van beide)

Pannacotta

Verwarm in een pannetje de room, suiker, honing en vanille (zowel de zaadjes als het stokje) zodat de honing en suiker oplossen. Laat het niet koken! Knijp de blaadjes gelatine uit en doe die bij het roommengsel. Roer tot ze zijn opgelost en de room is afgekoeld. Je moet een vinger er in kunnen houden zonder je te verbranden!

Lobbige room

In de tussentijd klop je de slagroom lobbig, dat wil zeggen dat ‘ie niet helemaal stijf hoeft te zijn. De pieken vallen om, op het moment dat je de mixer eruit haalt. Als de room goed genoeg is afgekoeld roer je de slagroom er door. Daarna giet je beetje bij beetje de karnemelk erdoor, terwijl je mengt.

Pannacotta als dessert

Giet dit alles nu in mooie glazen, tot ongeveer 2/3 vol en zet dit minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. Als je de pannacotta wilt serveren pureer je de aardbeien, dit verdeel je over de bovenkant. Met de blauwe bessen garneer je het dessert vervolgens. Smullen maar!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier