Menu Vind Restaurant
* dinsdag 27 januari 2015 *

Smulpaapje kookt! - Tortilla’s met chili & groente vulling

Susan Aretz – Recepten

gehaktmexicaans

Niets zo vullend en verwarmend als zelfgemaakte chili. Deze milde versie is heerlijk met kinderen. Wil je een beetje meer pit schroom dan niet om verse chilipeper toe te voegen.

En hoewel het geen enkele schande is om kant en klare tortilla’s te gebruiken, wil ik je toch verleiden ze een keer zelf te maken. Het wordt er zó veel lekkerder van!

Voor vier personen

1el neutrale olie
1 rode ui
1teen knoflook
1 gele paprika, in reepjes
350g rundergehakt
1 blik chilibonen (420g)
100g mais, uitgelekt (klein blikje)
200g sperzieboontjes (diepvries)
1 zakje geraspte kaas, naar smaak
1 bekertje zure room (125ml)
4 tomaten, in zessen gesneden
8 wrap tortilla’s, het recept om ze zelf te maken vind je hier

Vul je tortilla’s zo

Verwarm in een grote koekenpan de olie en fruit hier de ui en knoflook zachtjes in aan. Bak na een paar minuten de paprika mee, doe dit niet te lang zodat de paprika wat ‘bite’ over houdt. Dan het gehakt erbij en bak dat rul en bruin. Tot slot de mais en sperzieboontjes erbij en goed doorwarmen. Je kunt de tomaten als salade apart serveren, je kunt ze ook lekker door de chili doen. Ze hoeven maar heel kort mee te warmen. Snijd ze dan wel wat kleiner, en snijd de zaadlijst eruit.

Zelf tortilla’s maken

Er is niks mis met wraptortilla’s kopen. Maar heb je de tijd, maak dan je tortilla’s zelf. Of doe dat de avond te voren en vries een deel in. Van die extra moeite ga je geen spijt krijgen. Warm de voorverpakte tortilla’s even in een droge koekenpan op. De verse tortilla's kun je in 20 seconde in de magnetron op 600W ook verwarmen. Vul ze daarna met de chili. Garneer met wat geraspte kaas en zure room, oprollen en smullen maar!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier