Menu Vind Restaurant
* zondag 20 juli 2014 *

Smulpaapje kookt! - Tessa's pindasoep

Susan Aretz – Recepten

kipoosterssoep

Wederom een familiefavoriet in het Smulpaapje weekmenu. Wat is het leuk jullie recepten te koken!

Dit recept kreeg ik via Tessa (die haar eigen foodblog heeft) en het was bij ons thuis een dikke hit. Ik ben heel benieuwd wie van jullie ‘m allemaal gaat maken!

Voor een grote pan

1 ui, gesnipperd
Stukje gember, naar smaak. Geschild en geraspt
Sereh (citroengras), gebruik je verse snijd dan de onderkan eraf. Gedroogde sereh kun je zo gebruiken
750ml heet water
1,5 blokje kippenbouillon
250ml kokosmelk
250g pindakaas
300g kippendij, in blokjes gesneden
2el Ketjap
1 tl Sambal (meer mag natuurlijk)
Paksoi, in reepjes gesneden en goed gewassen
Handje taugé
Optioneel: tabasco

Pindasoep á la Tessa

Verhit in een grote (soep)pan wat zonnebloemolie en bak daar de ui en gember zachtjes een minuut of vijf in aan. Doe daar het water en de bouillon bij, als ook de kokosmelk. Breng dat allemaal zachtjes aan de kook. Schep een paar lepels van de bouillon bij de pindakaas en roer die iets los. Dat geheel mag nu bij de soep, goed roeren tot alles glad is. Dan mag de kip erbij, die je in de soep laat gaar worden. Ook de sereh mag er bij. Laat alles een kwartiertje trekken. Breng op smaak met ketjap en sambal.

Maaltijdsoep

Vlak voordat je de soep opdient gaat als laatste de paksoi en taugé erbij. Die hoeven alleen maar kort mee te warmen en gaar te worden. Proef en kijk of je ´m zo lekker vindt. Misschien nog wat ketjap of sambal erbij. Houd je van écht pittig, doe er dan paar druppels tabasco nog door. De soep is vullend genoeg als maaltijdsoep. Voor de lekker kun je er nog wat kroepoek bij serveren.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier