Menu Vind Restaurant
* dinsdag 16 september 2014 *

Smulpaapje kookt! - Taartjes met herfstfruit

Susan Aretz – Recepten

bakkenzoet

Eind van de zomer, geen aardbeien maar herfstfruit. Er zijn volop appels, pruimen en noem maar op. Een ideaal moment om de keuken in te gaan om te bakken. Deze taartjes kun je vullen met alle soorten fruit. Kijk wat er in het seizoen is en lekker smaakt.

Serveer bij een kopje thee, of doe eens gek en eindig een maaltijd ermee. Er zit tenslotte fruit in!

Voor zes taartjes

Een rol kant en klaar korst- of kruimeldeeg (soms wil je het gemakkelijk doen!)
Eventueel kun je ook losse velletjes, ontdooid, roomboter bladerdeeg gebruiken
6 pruimen, zonder pit, in kwarten gesneden
1 appel, in kleine blokjes gesneden
150g bosbessen
1tl kaneel
1el bruine basterdsuiker

Verwarm de oven voor op 175C

Fruittaartjes

Je kunt zes individuele taartjes maken, maar één grote taart kan natuurlijk ook. Voorzie dan een grote taartvorm, met losse bodem van het deeg. Rol het deeg uit en steek er zes rondjes uit, groot genoeg dat ze de vormpjes vullen. Voorzie de vormpjes van een stukje bakpapier en doe daar het deeg in.

In een grote kom meng je het fruit met de suiker en kaneel, goed omscheppen. Dit mengsel nu in de deegvormpjes en goed verdelen. Zet alle vormpjes op een rooster en schuif dat in de oven. Bak de taartjes 25 – 35 minuten, tot het deeg gaar is en goudbruin.

Haal uit de oven, laat even afkoelen en serveer. Wil je er écht feest van maken serveer dan met een bolletje vanilleijs als dessert.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier