Menu Vind Restaurant
* donderdag 18 juni 2015 *

Smulpaapje kookt! - Suikervrije amandel & banaankoekjes

Susan Aretz – Recepten

bakkenbananenkoekjessuikervrij

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik hou van suiker, bloem en boter. Maar af en toe wil ik best experimenteren. Nadat ik uit My new Roots een liter amandelmelk maakte hield ik een hele lading amandelpulp over. Zonde om weg te gooien, want amandelen zijn duur. Dus droogde ik het in de oven en bewaarde het luchtdicht.

Tja en dan. Wat getwitter heen en weer, waarbij allerhande receptjes de revue passeerde, ben ik op basis van een makronenrecept zelf gaan prutsen. En dat prutsen werden deze verrassende, héle lekkere, suikervrije *) koekjes.

Voor ongeveer 8 koeken

190g amandelmeel
1 banaan
2 el pindakaas (ik gebruikte de smeuiige crunchy met honing van AH)
50g speltbloem
scheutje amandelmelk (optioneel!)

Oven voorverwarmen op 175C

Koekjes van amandelmeel

Meng de eerste ingredienten in de keukenmachine en puls totdat alles goed gemengd is. Doe in een kom en meng er dan de speltbloem door. Dit deed ik naderhand omdat het deeg nog te nat was. Doe het beetje bij beetje, zodat je goed aan het deeg kunt voelen wanneer het stevig genoeg is om balletjes van te draaien.

Neem deeg in je handen ter grootte van een golfbal, draai het in een balletje en plet dan. Leg alle koeken op een bakplaat, die je bedekt met bakpapier. Bak, in de voorverwarmde oven, een minuut op 25-30 tot ze mooi goudbruin zijn. Deze koekjes wil je wel zo vers mogelijk eten. Een dag later zijn ze een stuk minder smaakvol, dan wanneer je ze net uit de oven (afgekoeld!) eet.

*) Suikervrij

Er zijn verschillende definities van suikervrij. Ja, in de pindakaas zit suiker. Die gebruik je beperkt in dit recept. Ja, in de banaan zit fruitsuiker. Voor mij is een recept suikervrij wanneer ik er geen suikers aan toevoeg. Zoals bij deze koekjes!

Meer suikervrije recepten vind je hier

Eén reactie

Reactie van Natascha

Zien er lekker uit, Susan! Ik ga ze binnenkort ook proberen, want ik eet nog steeds suikervrij. Voor mij betekent dat snelle koolhydratenvrij, dus ik vervang pindakaas met honing door biologische pindakaas zonder toevoegingen. Enne...je nieuwe site is echt geweldig mooi! Hartelijke groeten, Natascha

Reactie formulier