Menu Vind Restaurant
* zaterdag 25 juli 2015 *

Smulpaapje kookt! - Spinazie & bonendip

Susan Aretz – Recepten

bbqbonenborrelhapjeoudennieuwsnacks

We kennen allemaal de lekkere kikkererwtendip, humus. Lekker, voedzaam en een gezond alternatief voor heel veel op mayonaise gebaseerde dipsauzen. Onlangs zag ik tijdens Kids Culinair Lekker eten met Linda een dip maken op basis van witte bonen en avocado.

Dat deed mij de keuken induiken om een eigen variant te maken. En op het verjaardagsfeestje van onze dochter bleek het een grote hit. Dus ik deel ‘m vandaag graag met jullie!

Voor 2 grote bakjes vol (makkelijke te halveren)

2x blik cannellini bonen (à 400g)
500g verse spinazie (goed gewassen)
1 teen knoflook
½ tl komijn
rasp van 1 citroen
2-3 eetlepels olijfolie
zout & peper

Om te dippen: paprika, komkommer, Turks brood

Snelle bonendip

Was als eerste de spinazie heel goed, laat ‘m uitlekken in een groot vergiet en giet er dan kokend water over heen. Je ziet de spinazie voor je ogen slinken! Laat even afkoelen en knijp dan het vocht er héél goed uit. Spoel ook de cannellinibonen goed af en laat die ook uitlekken.

Gezonde dip

In een grote kom gaan de bonen, spinazie en alle smaakmakers. Staafmixer erop en pureer het tot één smeuïg geheel. Proef even en breng verder op smaak met zout en peper. Bewaar afgedekt in de koelkast tot je wilt serveren.

Waarmee wil je dippen?

Je bij deze bonendip eigenlijk alles serveren wat je wilt. Reepjes paprika, schijfjes komkommer, lekker vers Turks brood. Bedenk het maar!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier