Menu Vind Restaurant
* donderdag 13 november 2014 *

Smulpaapje kookt! - Speculaasmuffins

Susan Aretz – Recepten

bakkenmuffinssinterklaas

Toen ik deze voor het eerst maakte dacht ik dat ik in een speculaasbrok gebeten had. Je weet wel, die dikke plakken die je bij de bakker koopt.

Die smaak vind je terug in deze muffin, die natuurlijk in dit geval dan lekker zacht is. Sinterklaassmaak in optima forma!

Voor 12 stuks

350g bloem
¼ tl zout
1½ tl baking soda
7g kaneel
3g gemberpoeder
75g donkere basterdsuiker
75g boter
150g appelstroop
200ml karnemelk
1 ei

Muffinblik, voorzien van papieren vormpjes. Oven voorverwarmen op 180C

Speculaasmuffins maak je zo

Meng de bloem met bakingsoda, zout, kaneel, gemberpoeder en basterdsuiker. In een maatbeker meng je de gesmolten boter, appelstroop (die hierdoor ook wat zachter wordt), de karnemelk en het ei. Giet dit mengsel bij het bloemmengsel en roer door tot alles gemengd is. Roer alleen niet te lang, dat haalt de luchtigheid eruit.

Doe het beslag nu in de vormpjes (ongeveer een ijslepel per muffin) en bak die 20 minuten in de voorverwarmde oven. Als een satéprikker schoon uit de muffin komt zijn ze gaar. Laat even afkoelen en haal ze daarna uit het blik.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier