Slow roasted oventomaatjes



Deze Italiaanse tomaatjes zijn het ultieme slow food. Koop de lekkerste, zoetste tomaatjes die je vinden kunt en zet ze in de oven. Ga nu lekker cappuccino drinken. Lunch daarna met de ‘la familia’. Er is zelfs tijd voor een uitgebreid ‘aperitivo’. Want pas uren later hoef je weer naar deze tomaatjes om te kijken. Hoe ‘buonissimo’ is dat?

Wat heb je nodig?

Kilo mini pommodori, gehalveerd
Scheut olijfolie
Grote ovenschotel/bakplaat
Alle tijd van de wereld

Zacht gegaarde tomaatjes

Er is geen recept makkelijker dan dit. Want het enige dat je hoeft te doen is de oven aan te zetten op 75C en de tomaatjes in de ovenschaal/bakplaat te doen met een scheut lekkere olijfolie. Zet dit alles in de oven en na een uurtje of 6 – 8 (ja echt, dan pas) haal je ze uit de oven. Tussentijds mag je ze natuurlijk even omschudden, maar haal ze er niet uit. Het resultaat zijn de zoetste, lekkerste oventomaatjes die je ooit hebt geproefd.

Bewaar- en serveersuggesties

Kun je je beheersen en eet je niet alles in één keer op, doe de tomaatjes dan in een schone pot en giet er olijfolie overheen. Super lekker is om bijvoorbeeld de basilicumolie van Foodelicious te gebruiken. Maar ook gewone, extra vierge olijfolie kan prima.

Wij gebruikten de tomaatjes als topping op een pizza. Maar ook door de salade heen zijn ze fantastisch. En natuurlijk ook gewoon zo, uit het vuistje!

Gepubliceerd op 5 september 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!