Menu Vind Restaurant
* dinsdag 2 september 2014 *

Smulpaapje kookt! - Salade caprese met linzen

Susan Aretz – Recepten

italiaanslunchsalade

Iedereen kent de klassieke Italiaanse caprese salade wel. Tomaat, buffelmozzarella en basilicum, de tri colore van de Italiaanse vlag.

Ik maakte daar een variant op, waardoor het in een keer een verrassende maaltijd- of lunchsalade wordt. Benieuwd hoe jullie ‘m zo vinden!

Voor twee personen, als lunchgerecht

2 blikken linzen (400g/stuk), uitgelekt en goed afgespoeld
platte peterselie, fijngesneden
verse basilicum, fijngescheurd
4 Trostomaten, in plakjes gesneden
100g Pancetta, krokant gebakken (of gebruik gewone spekjes)
3 nectarines, in reepjes gesneden
1 Buffelmozzarella, in stukken gescheurd
Olijfolie, balsamico en zout en peper naar smaak

Italiaanse maaltijdsalade

Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de mozzarella, in een mooi schaal. Mix de olie, balsamico naar smaak (ik meestal 2el olie met ½ tot 1el azijn) en voeg zout en peper toe. Als laatste de buffelmozzarella in grove stukken erover en doorheen en je Italiaanse maaltijdsalade is klaar!

Serveer eventueel nog wat ciabatta of ander vers brood met gezouten boter erbij. Buon appetito!

Tip

Gebruik échte buffelmozzarella. Die is vele malen romiger en smaakvoller dan de mozzarella die van koemelk is gemaakt en die je beter voor op de pizza kunt gebruiken.

2 reacties

Reactie van Renske

We hebben deze salade vanavond uitgeprobeerd met onze tweelingjongens van zes. Ze vonden het erg lekker! Zoon T had alleen wat moeite met de linzen. Ik zou alleen niet zo goed weten waardoor ik die zou kunnen vervangen (als ik dat al zou willen). Quinoa? Iets van pasta?

Reactie van Smulpaapje

wat fijn dat het goed in de smaak is gevallen. Als je inderdaad al iets anders zou willen zou ik pasta adviseren, quinoa past eigenlijk niet zo goed in een Italiaans gerecht. Je zou voor je zoon ook de linzen eruit kunnen laten en hem wat stokbrood erbij kunnen geven

Reactie formulier