Menu Vind Restaurant
* vrijdag 29 november 2013 *

Smulpaapje kookt! - Roti

Susan Aretz – Recepten

diner

Koken uit Wereldeters is geen straf (zie onze review). In de sectie Suriname was het lastig kiezen. Alle drie de gerechten leken ons heerlijk.

En tegelijkertijd was het ook spannend. Vind onze peuter die uitgesproken smaken wel lekker? We lazen voor uit het boek en dat oma, die op vakantie is geweest in Suriname, ook over het land kon vertellen maakte het nòg interessanter. Het resultaat?

Wereldeter

Peuter wil nu schildpadden aaien in Suriname èn heeft de sticker Suriname in haar eetpaspoort kunnen plakken. Het bordje roti ging schoon op! En ook de volwassenen aan tafel waren zèèr te spreken over deze roti. Als bonus geef ik jullie het recept voor zelfgemaakte roti pannenkoekjes erbij, daarmee is het gerecht echt helemaal af!

Voor de roti pannenkoekjes

250g bloem
10g gist
150ml koud water
snufje zout
Roomboter, gesmolten

Begin op tijd

Meng alle ingrediënten tot het een deeg wordt en kneed het dan even een minuut of vijf goed. Leg de bal deeg in een kom, dek af met huishoudfolie en laat een uur rijzen, op een warme plek. Haal het deeg uit de kom, lucht eruit kneden en stukjes deeg ter grootte van een ei tot een balletje rollen. Sla het bolletje deeg plat en rol het uit tot een klein pannenkoekje.

Bakken maar

Zet een koekenpan op het vuur en laat goed warm worden. Besmeer het pannenkoekje aan een kant met boter, en bak op hoog vuur tot ie goudbruin is,  terwijl je de bovenkant ook met boter insmeert. Omdraaien en ook de andere kant even bakken tot goudbruin. Bewaar alle gebakken pannenkoekjes in een schone theedoek, zodat ze warm blijven.

Voor de kip roti masala

500g kip
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 tomaat, in blokjes
1,5 el Kerriepoeder (of een Masala van je keuze)
1 kippenbouillonblokje
half kopje water
zonnebloemolie

Verwarm een pan met wat olie en fruit daarin de ui en knoflook op zacht vuur aan. Snijd de kip in kleine reepjes. Voeg de tomaat en kerriepoeder aan het uienmengsel en bak even mee. De kip erbij en het vuur wat hoger, tot de kip goudbruin kleurt. (hoeft nog niet gaar te zijn). Bouillonblokje erbij en met deksel op de pan op laag vuur 5 minuten sudderen. Dan het water erbij, goed roeren zodat alle kruiden erdoorheen komen. Laat nog 15 minuten pruttelen, tot de kip gaar is.

Voor de groente masala

1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 el kerriepoeder
1 tomaat, in blokjes
400g sperziebonen (of kouseband), schoongemaakt en in stukjes gesneden
diepvrieserwtjes, zoveel als je wilt
4 aardappelen, geschild en in blokjes
400ml kip of groentebouillon
zonnebloemolie

Fruit de ui en knoflook in wat olie. Voeg de tomaat en kerriepoeder toe en bak even mee. Aardappel, sperziebonen en bouillon erbij en even aan de kook brengen. Dan vuur lager en 10 minuutjes laten pruttelen, tot je de erwtjes erbij doet. Daarna kook je alles tot de aardappels beetgaar zijn

Serveren

Serveer de groente en kip met de roti pannenkoekjes en wat hardgekookte eieren. Of laat iedereen aan tafel zijn eigen roti pannenkoekje vullen. Eet smakelijk!

2 reacties

Reactie van Marian

Het was heerlijk!

Reactie van teun

alles op! Heerlijk recept!

Reactie formulier