Menu Vind Restaurant
* maandag 18 mei 2015 *

Smulpaapje kookt! - Rabarbercrumble

Susan Aretz – Recepten

havermoutrabarbertoetje

Oh wat hou ik toch van rabarber. Om mee te bakken, maar zeker ook als verwentoetje. Dit toetje maak je alvast klaar en schuif je in de oven op het moment dat je aan tafel gaat.

Wil je échte verwennerij? Serveer dan met een bolletje ijs. Mmmmmm!

Voor 4-6 personen

125g havermout
50g basterdsuiker
50g gewone suiker
1tl kaneel
100g boter, blokjes
50g bloem

650g rabarber, in stukjes van 2cm (netto gewicht, na schoonmaken)
optioneel: 45g kristalsuiker

Oven voorverwarmen op 175C

Rabarber crumble maak je zo

Meng de havermout met beide suikers, de kaneel en bloem. Met je handen wrijf je de boter door het mengsel, zodat de boter goed gelijkmatig verdeeld is. Doe de stukjes rabarber in een ovenvaste schaal en als je wilt kun je die dan nog met een beetje suiker bestrooien. Daarover heen gaat het boter/havermout mengsel, zodat alle rabarber goed is afgedekt.

Schuif dit de voorverwarmde oven in en bak 30-40 minuten. De rabarber is dan gaar, maar valt nog niet uit elkaar en de crumble is lekker knapperig

Serveer met of zonder ijs ;-)

Wij serveerden het met een bolletje Cinnamon dough ijs van Ben & Jerry’s. Ooooh wat was dat lekker! Wil je vaker met rabarber aan de slag? Kijk dan ook eens hier, voor nog meer rabarber recepten

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier