Menu Vind Restaurant
* woensdag 2 juli 2014 *

Smulpaapje kookt! - Quinoasalade met gebakken witlof

Susan Aretz – Recepten

bbqsaladeweekmenuwitlof

Wil je eens wat anders op tafel zetten dan is dit een fijne salade om uit te proberen. Zeker als je kinderen niet van het bittere van witlof houden kan het maar zo zijn dat ze het op deze manier wel lekker vinden.

De witlof krijgt door het bakken iets zoets, en de fruitige mango azijn draagt daar nog verder aan bij.

Voor 2 volwassen eters als hoofdmaaltijd
of 4 personen als bijgerecht

150g quinoa
3 stronkjes witlof, in reepjes gesneden
1 appel, in reepjes gesneden
100g spekjes
2el mango azijn (verkrijgbaar bij Foodelicious)
1el olijfolie

Quinoasalade

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzingen gaar. Verhit in de tussentijd wat olijfolie in een pan en bak daarin de spekjes lekker krokant. Daarbij gaat de witlof en schep die regelmatig om, zodat alle kanten lekker gebakken worden en de witlof gaart. Blus dit af met de mango azijn en doe de appel erbij en warm goed door.

Serveren

Schep de quinoa in de pan door het witlof, appel en spek mengsel. Schep er daarna nog een goede eetlepel (of meer als je wilt) olijfolie doorheen. Breng om smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Serveer op een grote schaal.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier