Menu Vind Restaurant
* maandag 30 juni 2014 *

Smulpaapje kookt! - Quesadillas met kip

Susan Aretz – Recepten

kipmexicaansweekmenu

Dat je met verse tortilla’s een fiesta op tafel zet wisten jullie al. Maar wist je dat je met deze tortilla’s nog meer heerlijks kunt maken? Zoals deze Quesadilla’s.

Met de vulling kun je naar hartenlust variëren, al moet ik zeggen dat de vulling uit dit recept toch wel een Olé bij ons thuis ontlokte…

Voor 4 personen

400g kipdijfilet (of gebruik gewone kipfilet)
2tl cajunkruiden
1 ui
½ gele paprika
½ rode paprika
Klein blikje mais
Verse ananas
2tl cajunkruiden
Verse tortilla’s
Geraspte kaas

Basis voor de quesadilla’s

Kruid de kipfilet met 2tl cajunkruiden. Wil je nog wat meer smaak, gebruik dan meer. Bak de kipfilet goudbruin aan in een beetje olie, tot ‘ie bijna gaar is. Haal uit de pan en doe er klein scheutje zonnebloemolie in. Bak daarin de ui en paprika op hoog vuur, een minuut of vijf. Dan vuur wat zachter en mais en ananas erbij, alsook de cajunkruiden en even lekker warm laten worden.

Quessadilla’s vullen

De tortilla’s, die je van te voren hebt gemaakt en gebakken, ga je nu vullen. Hiervoor beleg je één tortilla zo gelijkmatig mogelijk met de kip/paprikavulling. Daarover heen gaat goed wat geraspte kaas. Erop nog een tortilla. In een warme pan bak je ze, om en om, tot de tortilla warm is en de kaas is gesmolten. Voorzichtig keren, dat de vulling er niet uit valt! Snijd daarna in vier stukken.

Serveren

Uiteraard maak je je Mexicaanse fiesta compleet met verse quacemole en nog wat nacho’s. Je kunt de quessadilla’s eventueel ook van te voren maken en warm houden in de oven. Stapel ze niet teveel op elkaar, om vastplakken te voorkomen.

Mexicaans

Wil je meer of vaker Mexicaans koken. We hebben nog heel wat inspiratie voor je op een rijtje gezet hier

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier