Menu Vind Restaurant
* dinsdag 9 juni 2015 *

Smulpaapje kookt! - Pollo Tonato

Susan Aretz – Recepten

kip

Deze gevogeltevariant van de klassieker Vitello Tonato is niet alleen lekker en in een mum van tijd gemaakt. Het is ook nog eens een stuk vriendelijker voor je portemonnee, dan de klassieke versie die met kalfsvlees wordt gemaakt.

Ook bij deze pollo tonato wordt een tonijnsaus geserveerd. Wij kozen er alleen voor om een lichtere versie te maken. De helft van de mayonaise vervingen we door kwark. En zo chique als het gerecht klinkt, zo snel is het om te maken. In minder dan een half uur staat het op tafel. Ideaal om de doordeweekse maaltijd eens mee op te leuken!

foto: Simone van den Berg

Voor vier personen (als salade)

Vier (scharrel) kipfilets, zoveel mogelijk gelijk gewicht
1 liter kippenbouillon
1 blikje tonijn op water
5 el magere kwark
5 el mayonaise
kneepje citroensap
1 el kappertjes (afgespoeld)
versgemalen zwarte peper
rucola (2 zakjes a 75g)
cherry tomaatjes (250g)
geroosterde pijnboompitjes
olijven, in plakjes

variatie: linguini (500g) al dente gekookt

De basis van pollo tonato

Breng de bouillon aan de kook en leg daar de kipfilets in. Laat ze 5 minuten pocheren, terwijl de bouillon zachtjes kookt. Zet dan het vuur uit en laat 10 minuten staan. Afhankelijk van de dikte van je kipfilets zijn ze dan gaar. Haal ze dan ook meteen uit de bouillon om te voorkomen dat je vlees te droog wordt.

Zo maak je de tonijnmayonaise

In de tussentijd doe je de tonijn, mayonaise, kwark, citroensap en kappertjes in een mengbeker. Pureer tot een saus met een staafmixer. Of doe alles in een blender of keukenmachine. Je wilt een gladde saus. Breng op smaak met lekker wat versgemalen peper.

Lekkere lichte maaltijd

Serveer het geheel op een groot bord met flink wat rucola. Leg daar de, in plakjes gesneden, kipfilet op en doe flink wat tonijnmayonaise over de kipfilet. Garneer met wat gehalveerde tomaatjes, olijven en geroosterde pijnboompitjes. Lekker met een dikke snee zuurdesembrood. Daar kun je dan ook lekker de saus mee naar je mond brengen!

Variatie

Maar ook geserveerd over al dente gekookte linguini, met wat (minder) rucola en tomaatjes is dit heerlijk. Dan maak je er een hoofdmaaltijd van en is het brood slechts nodig om de laatste restjes saus met op te vegen ;-)

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier