Menu Vind Restaurant
* maandag 7 april 2014 *

Smulpaapje kookt! - Pittabroodjes met tonijn, mais en eiersalade

Susan Aretz – Recepten

lunchtrommelpasenvis

Onze peuter gaat binnenkort naar school. En nadat wij de afgelopen jaren verwend zijn geweest met warme maaltijden op de kinderopvang, is nu de tijd aangebroken om alvast te experimenteren met variatie in lunchtrommelgerechten.

Maak de salade de avond van te voren alvast klaar, dat scheelt weer gestress in de ochtend!

Tonijn, mais & eiersalade

Deze pittabroodjes gaan zeker in de favorieten voor de lunchtrommelvulling. Een lekkere combi van vis, ei en het zoete van de mais. En om het licht te houden gebruikten we geen mayonaise maar kwark voor het sausje. Gebruik lekker wat (verse) kruiden om het daarna op smaak te maken.

Wat heb je nodig

Blikje mais (uitlekgewicht 165g)
2 eieren, hardgekookt en kleingesneden
1 blikje tonijn op water, uitgelekt
2 el verse bieslook, gesnipperd
1 tl Dijon mosterd
2 el magere kwark
Wat spinazie of slablaadjes
Pitta broodjes, gehalveerd

Smaakmakers

Meng alle ingrediënten in een kom en doe daar de mosterd, kwark en bieslook doorheen. Wil je een wat pittigere smaak gebruik dan eventueel wat chilipoeder of misschien wel een drupje Tabasco. Breng verder op smaak met zout en peper.

Variatie in de lunchtrommel

Verwarm de pitta broodjes, halveer ze en vul ze met wat spinazie of slablaadjes en doe daar het ei/tonijnmengsel in. Door de spinazie/slablaadjes worden de broodjes niet slap. Verpak stevig in wat alumiumfolie als je ze mee naar school geeft. Deze broodjes misstaan overigens ook niet aan de weekendbrunchtafel.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier