Menu Vind Restaurant
* zaterdag 17 januari 2015 *

Smulpaapje kookt! - Pitabroodjes met tonijn

Susan Aretz – Recepten

lunch

De Amerikanen noemen dit een tuna melt, tonijn met gesmolten kaas. Ik noem het een van de lekkerste lunches die ik in lange tijd gehad heb. Het ziltige van de vis, met de hemel die gesmolten kaas heeft. En dat met een beetje kick van de ui en paprika.

Gauw, naar de winkel. Nu. Dit wil je maken. Geloof me!

Delen of alleen op eten?

Als je wilt kun je je broodje (met een pizzasnijder) halveren en delen. Dan kunnen er 4 mensen van genieten. Maar beter nog maak je een dubbele hoeveelheid, want dit broodje wil je eigenlijk met niemand delen ;-)

Voor 2 personen, als lunch

1 blikje tonijn op water MSc, (160g)
grofgehakte olijven, naar smaak
1el platte peterselie, fijngehakt
1 kleine rode ui, gesnipperd
sap van ½ limoen
½ tl gerookte paprika (alternatief; cayenne, wil je het mild gebruik dan paprikapoeder)
zout & zwarte peper
plakjes belegen kaas
2 grote pitabroodjes

Oven voorverwarmen op 175C. Bakplaat voorzien van bakpapier

Duurzame vis

Koop vis met het Msc label, dan weet je dat je tonijn op verantwoorde wijze is gevangen. Giet het blikje tonijn af in een zeef. Meng de tonijn met de olijven, peterselie, ui, limoen, paprika en zout en peper. Wil je een iets mildere variant, gebruik dan milde paprikapoeder in plaats van gerookte paprika. Kun je geen gerookte paprikapoeder vinden, dan is cayenne een goed alternatief.

Tuna melt

Snijd de ongebakken broodjes op en beleg eerst met kaas en dan met de tonijnsalade. Hou je net zo van gesmolten kaas als ik bedek dan de laag tonijn ook nog met wat kaas. Verhit een grote koekenpan met een klein beetje olijfolie. Bak de broodjes hier, 2 minuten per kan in aan. Haal ze dan uit de pan en leg op een bakplaat. Schuif dan nog even 5 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de kaas echt helemaal kan smelten en je broodje door en door warm wordt.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier