Menu Vind Restaurant
* woensdag 16 april 2014 *

Smulpaapje kookt! - Pesto

Susan Aretz – Recepten

dineritaliaanspastasaus

In de potjes pesto die je in de supermarkt koopt zit negen van de tien keer een mix van ingrediënten die niks met echte pesto te maken hebben, zoals cashewnoten.

En dat terwijl verse pesto in minder dan 5 minuten gemaakt is en zò veel lekkerder. Probeer maar eens!

Wat heb je nodig:

1 plantje basilicum
1 teentje knoflook, grofgehakt
30g geroosterde pijnboompitten
50g geraspte Parmezaanse kaas
4el goede en lekkere olijfolie
zeezout

Verse pesto

Je kunt een staafmixer, blender of vijzel gebruiken. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom of maatbeker en giet er eerst 3 eetlepels olie bij. Dan de staafmixer erop en goed pureren. Proef en kijk wat je van de structuur vindt. Pesto moet niet te dun zijn, maar zeker ook geen dikke massa. Wij hadden met 4 lepels olie uiteindelijk de perfecte dikte te pakken. Doe er als laatste een beetje zout naar smaak bij, maar niet te veel want de kaas is ook al zout.

Pasta pesto

Doe de pesto in een schoon potje. Je kunt 'm zo een paar dagen in de koelkast bewaren. Serveer met wat vers gebakken ciabatta of stokbrood, als borrelhapje. Maar door wat al dente pasta geroerd heb je een heerlijke zelfgemaakte pasta pesto. Garneer met wat extra pijnboompitjes en kaas.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier