Menu Vind Restaurant
* dinsdag 15 april 2014 *

Smulpaapje kookt! - Pastasaus uit de oven

Susan Aretz – Recepten

dineritaliaanspastaweekmenu

Ideaal, deze pastasaus uit de oven. Je gooit alle ingrediënten op een bakplaat, lekkere olie erover heen en schudden en de oven doet de rest van het werk.

Hoe efficiënt wil je het hebben!

Voor voldoende saus voor 4 personen

Tomaten, gehalveerd
Paprika, in stukken
2 teentjes knoflook, grof gehakt
1 ui, grofgehakt
Paar blaadjes verse basilicum
Scheut lekkere olijfolie
Zout en peper

Staafmixer

Zelf pastasaus maken

Verwarm de oven voor op 200C en leg alle ingrediënten op een schone bakplaat. Wil je na afloop niet hoeven boenen leg dan een vel aluminiumfolie op de bakplaat! Schuif de bakplaat de oven in en laat de groenten een half uur tot drie kwartier roosteren, smaak krijgen en gaar worden.

Je wilt nooit meer saus uit een pot

Doe daarna de groenten in een grote pan en pureer de groenten met de staafmixer helemaal glad. Breng op smaak met nog wat zout en peper indien nodig en eventueel een scheutje balsamico olijfolie. Kook je favoriete pasta en dien die op met lekker wat saus en vers geraspte Parmazaan.

3 reacties

Reactie van Edo de Roo

En ook nog eens vegetarisch.

Reactie van Daantje

Hoeveel tomaten zijn hiervoor nodig? En paprika('s)?

Reactie van Smulpaapje

dit is een heel oud recept, toen ik nog niet heel goed bijhield wat ik ergens in deed ;-) Maar ik zou uitgaan van 1kg tomaten, gehalveerd (zaadlijst eruit) en 2 paprika's

Reactie formulier