Menu Vind Restaurant
* dinsdag 30 september 2014 *

Smulpaapje kookt! - Pasta met romige tonijnsaus

Susan Aretz – Recepten

budgetitaliaanspastavis

Wie heeft het niet in de voorraadkast staan. Blikjes tonijn. Ideaal om een snelle vissalade mee te maken, of voor door een salade. Maar er kan nog véél meer mee.

Dus gooiden we de blikjes tonijn in de make-over en maakten er een heerlijke, snelle pastasaus mee. Een ultiem pimp my food recept is het resultaat.

foto: Simone van den Berg

Voor 4 personen

Zak pasta (500g) - wij gebruikten rigatoni, maar penne kan ook
2el neutrale olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons, gesneden
Half potje kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
2 blikjes (160g) tonijn op water, uitgelekt.

Snelle pasta met vis

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Terwijl die kookt fruit je de sjalot en knoflook in de warme olie zachtjes aan zodat ze hun smaak afgeven. Doe daar de kastanjechampignons na 5 minuten bij en zet het vuur hoger zodat je ze lekker goudbruin kunt aanbakken. Nu de crème fraiche en roomkaas erbij en lekker laten smelten en warm worden. Tot slot de kappertjes en tonijn erdoor en even mee warmen.

Meng de pasta door de saus en serveer meteen. Anders wordt de tonijn droog en trekt de saus teveel in de pasta. Eventueel garneren met wat gesneden zwarte olijven.

4 reacties

Reactie van van der vecht

Ik heb dit gerecht gemaakt, iedereen vond het heerlijk, ik kan het aanbevelen,geniet er maar van, groetjes Marie

Reactie van Felicia

Een absolute favoriet binnen ons gezin, zowel vanwege de korte bereidingstijd als vanwege de smaak! Zelfs ons meisje van 9 maanden smult er van en weet niet hoe snel ze met beide handen haar bordje leeg moet eten.

Reactie van Bram Koster

Gisteren gemaakt. Inderdaad erg simpel én lekker. Pro-tip: bij serveren wat rucola erover voor een extra bite. Blijvertje, verwacht ik!

Reactie van Rick

Erg lekker en simpel recept! Na een paar keer ben ik gaan variëren en nu voeg ik elke keer pesto toe om de smaak af te maken. En als ik zin heb in wat meer groenten werken doperwten erg goed.

Reactie formulier