Menu Vind Restaurant
* donderdag 24 april 2014 *

Smulpaapje kookt! - Pasta met zalm en tomaatjes

Susan Aretz – Recepten

dineritaliaanspastavisweekmenu

Eigenlijk zou deze pasta de naam moeten dragen van degene van wie ik het recept kreeg, mijn vriendinnetje Cyrina. Al zolang als ik haar ken maakt zij deze pasta.

En ieder moment is er eigenlijk geschikt voor. Vooral als je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Want in letterlijk nog geen kwartier staat deze overheerlijke pasta voor je neus

Multifunctionele maaltijd

Lauwwarm is deze pasta eígenlijk het lekkerst. Ideaal dus om de saus al helemaal klaar te hebben, zodat het alleen nog een kwestie is van pasta koken. Maar ook koud, de dag erna als alle smaken lekker zijn ingetrokken, is ‘ie nog verrukkelijk. Een ideaal lunch/brunchgerecht dus. Serveer ‘m ook eens bij een BBQ, in plaats van de klassieke aardappelsalade.

Voor een grote schaal heb je nodig

500g pasta
250ml crème fraiche, (wij gebruikten halfvet)
250g gerookte zalm, in reepjes gesneden
3 bosuitjes, in dunne ringetjes
35g dille, fijngehakt
sap van minimaal 1 citroen
250 mini pommodori, gehalveerd
Zout & versgemalen peper naar smaak

Dit is pas écht fast food

Terwijl de pasta kookt meng je in een grote kom alle bovenstaande ingrediënten. Voeg zoveel citroensap toe als je lekker vindt. Gebruik je volvette crème fraiche dan zal de smaak van de saus ook intenser zijn.

Giet de pasta af en doe die, nog warm, meteen bij de saus. Heel goed mengen, zodat de pasta volledig bedekt is met de saus. Serveer meteen of laat afkoelen, als je ‘m als koude pastasalade wilt serveren.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier