Menu Vind Restaurant
* zaterdag 31 januari 2015 *

Smulpaapje kookt! - Moghrabieh met kip en spinazie

Susan Aretz – Recepten

arabischekeukencouscouskippastaspinazie

Mijn zelf opgelegde challenge om eens wat vaker buiten mijn eigen comfort zone te koken bracht me bij de pot Moghrabieh (je spreekt het uit als ʻmo-gra-bie-jaʼ) uit de Souqlijn van Nadia & Merijn, die in de kast stond. Deze ronde kogeltjes houden het midden tussen couscous en pasta en lijken qua textuur op parelgort.

Het weekend bleek een prima moment om hiermee aan de slag te gaan. Hoe authentiek het resultaat is, ik heb geen idee. Maar lekker was het zeker!

Voor vier personen

4 kippendijen, in reepjes
2tl Za'tar (Marokkaanse winkel of via Vanilla Venture)
1 sinaasappel, rasp  (bewaar het vruchtvlees in partjes apart)
3el olie
500g wilde spinazie, harde kern verwijderd en goed gewassen
1 granaatappel, pitjes
verse munt, naar smaak
Moghrabieh, 250g (of gebruik parelcouscous)
 

Arabische pasta

Snijd de kip in reepjes en kruid die met de Z’atar, sinaasappelrasp en olie. Goed mengen en apart zetten. In de tussentijd kook je de Moghrabieh in 12-15 minuten beetgaar. Net voordat die klaar is om afgegoten te worden bak je in een hete pan (zonder olie) de kipreepjes op hoog vuur in een paar minuten goudbruin en gaar. Haal uit de pan en bak in het resterende bak vocht de spinazie, dit heeft maar een paar minuten nodig.

Serveren

Doe de Moghrabieh in een grote schaal en doe daar de kip en spinazie bij. Meng even. Tot slot de sinaasappelschijfjes erover, verse munt erover heen gestrooid en granaatappelpitjes naar smaak. Als je wilt is nog wat lekkere, extra vierge olijfolie er over heen geen enkele straf. Meteen aan tafel nu en genieten maar!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier