Menu Vind Restaurant
* woensdag 23 september 2015 *

Smulpaapje kookt! - Minestronesoep

Susan Aretz – Recepten

boneneenpansmaaltijdsoepwortel

Minestronesoep is eigenlijk niets anders dan een Italiaanse goed gevulde groentesoep. Wij gaan nog een stapje verder en maken er een maaltijdsoep van. Ideaal voor koude zondagen, of als je een grote hoeveelheid mensen over de vloer hebt.

Rijk gevuld, vól met groente en door de toevoeging van bonen en pasta heb je een hele maaltijd in één kom. Smullen maar!

Voor 6 porties, als maaltijdsoep

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
2el olie
2 wortels, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1 oranje paprika, in kleine blokjes
1 prei, in ringen
½ courgette, in blokjes
1L groentebouillon
1blik (San Marzano) gepelde tomaten met sap
1 pot bonenmix (HAK), afgespoeld
1tl tijm
1tl oregano
3 blaadjes laurier
1 worstje, in plakjes (ik gebruikte een Fuet van Foodelicious)
zout & peper
(kleine) pasta, naar keuze (+/- 200g)

Minestrone, de basis

In een grote soeppan, die je verwarmt, gaan 2 eetlepels olie. Fruit op zacht vuur hierin de ui en knoflook even aan (niet bruin laten worden). Daarbij nu de bleekselderij, wortel, paprika. Laat dit 5 minuten zachtjes meebakken. Dan de prei en courgette erbij, en ook die nog een paar minuten meebakken. Kruid de groente met tijm en oregano en schep nog even om

Soep maak je zelf

Nu de bouillon en de tomaten erbij. De tomaten kun je, in het blik, nog wat kleiner snijden als je wilt. Laurierblaadjes en bonen erin en alles een half uurtje laten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper. De pasta warm je nu mee en laat je in de soep gaar worden. Laatste minuten mag ook de worst erin. Ik had nog een Spaanse fuet met olijven liggen, maar denk ook eens aan hamblokjes of chorizo.

Serveer de soep met lekker wat geraspte (Cheddar of Parmezaanse) kaas en brood. Er kan een heel elftal mee eten!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier