Menu Vind Restaurant
* donderdag 5 juni 2014 *

Smulpaapje kookt! - Milde groene groentecurry

Susan Aretz – Recepten

curryindiaasvegetarischweekmenu

Bij de Lidl zijn de Vitasia weken begonnen. Smulpaapje ontving een aantal van de producten die vanaf nu in de winkel liggen. Daar ga je de komende tijd nog wel meer gerechten van terug zien.

Omdat onze peuter naar een verjaardagsfeestje was besloten we om lekker curry te maken. Tenslotte zijn curry’s voor veel kinderen te pittig. Of toch niet?

Voor 2 personen (ruime porties)

200g spinazie
1 mini paksoi, grof gesneden
1 komkommer, geschild, zaadlijst eruit en in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
1 stukje gember, geraspt of fijngehakt
1 teen knoflook, geraspt of fijngehakt
1el zonnebloemolie
Groene currypasta, 3 eetlepels (of meer als je wilt) van Lidl
Kokosmelk, inhoud van een blikje van Lidl

Kindvriendelijke curry

Verhit in een wok de zonnebloemolie en fruit zachtjes de gember en knoflook aan, tot het lekker ruikt. Dan het vuur hoger en de paprikareepjes en paksoi erbij. Wok tot ze beetgaar zijn. Dan de currypasta erbij en even aanfruiten. Ik had verwacht dat de currypasta heel pittig zou zijn, dat viel achteraf reuze mee (of tegen zo je wilt) Dus je kunt van dit merk gerust wat meer dan 3 eetlepels gebruiken. Eet je met kinderen dan is het ideaal dat ‘ie minder pittig is en kunnen ze zelfs met 3 eetlepels currypasta rustig mee eten.

Groene curry

Als de currypasta even heeft meegebakken gaat de komkommer erbij en dan mag de kokosmelk erbij. Goed mengen met de rest van de ingrediënten en flink warm laten worden. Als laatste de spinazie er beetje bij beetje bij doen. Door de warmte slinkt de groente. Doe er zoveel spinazie bij als je wilt.

Serveer de curry met je favoriete rijst en dien in diepe borden op. Eet smakelijk!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier