Menu Vind Restaurant
* donderdag 26 juni 2014 *

Smulpaapje kookt! - Mango & Muntijs

Susan Aretz – Recepten

toetjeweekmenu

In tegenstelling tot het aardbeiensorbetijs dat we eerder maakten is dit mango/muntijs super romig en dat zonder ijsmachine. De zoete smaak krijgt het doordat we er gecondenseerde melk voor gebruikte.

Door munt te gebruiken geef je er een lekkere frisse toon aan. Optimaal genieten!

Voor 1 bakje ijs

½ blikje gecondenseerde melk
Grote mango
Verse munt, heel fijn gehakt (naar smaak)
Diepvriesdoos

Zo maak je mangoijs zelf

Schil de mango en snijd in kleine stukjes. Doe dit in een grote mengbeker en giet er de gecondenseerde melk bij. Staafmixer erop en helemaal glad pureren. Als laatste de munt erbij en nogmaals goed staafmixer erop.

IJs zonder ijsmachine

Doe het mengsel in een diepvriesdoos en vries in. Het wordt niet helemaal super hard, maar blijft fijn romig. Je hoeft ‘m dus niet van te voren uit de vriezer te halen als je het ijs wilt serveren. Schep in bakjes en lekker genieten!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier