Menu Vind Restaurant
* vrijdag 11 juli 2014 *

Smulpaapje kookt! - Makreelsalade met appel

Susan Aretz – Recepten

saladevisweekmenu

We weten allemaal hoe gezond vette vis is en toch eten we het te weinig. Niet altijd heb je zin om vis te bakken, dan is deze vissalade ideaal.

Je kunt ‘m op een toastje bij de borrel serveren, of als lunchsalade op wat brood. En wat dacht je ervan om de makreelsalade in een “sla-bootje” te serveren, dan wordt het ineens een chique borrelhapje.

Voor 1 bakje makreelsalade heb je nodig

1 gestoomde makreel, ontveld en van alle graten ontdaan
½ appel, Elstar of Granny Smith, kleine blokjes
5 cornichons, fijngesneden (een ander klein augurkje kan ook)
2 mespunten wasabi
2el mayonaise
sap van ongeveer 1/3 citroen
versgemalen zwarte peper en zeezout

Zo maak je zelf makreelsalade

Doe de stukjes makreel in een grote kom. Meng de mayonaise met de wasabi en proef, het mag best een beetje pit hebben maar de vlammen moeten niet uit je oren komen. Meng dit door de makreel en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Nog een keer proeven! Dan de appel en augurk erbij en nog even mengen. Serveer in een mooi schaaltje.

Sla-bootje

Hiervoor gebruik je ‘little gem’ of ‘little romaine’ sla. Dit is sla die al van nature een soort kuipvorm heeft, ideaal om salades in te serveren. Doe in ieder, schoongewassen, blaadje sla een lekkere schep van de vissalade en presenteer ze allemaal op een mooie grote schaal.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier