Menu Vind Restaurant
* woensdag 24 september 2014 *

Smulpaapje kookt! - Maaike's Oosterse boontjes

Susan Aretz – Recepten

budgetoosters

Het moment dat vriendin Maaike me vertelde wat er allemaal in het favoriete gerecht van haar gezin gaat wilde ik het maken. En het resultaat was nog lekkerder dan ik dacht!

Dit is zo'n gerecht dat ideaal is als je weinig tijd hebt, maar wel lekker wilt eten!

foto: Simone van den Berg

Voor vier ruime porties

1kg sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
200g champignons, in kwarten gesneden
1 puntpaprika, in blokjes
350g gehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Scheutje zonnebloemolie
2el Ketjap Manis (ik gebruikte ABC Ketjap)
1el Sweet Chili saus
Zilvervliesrijst
Om te serveren: gebakken uitjes

Snelle, makkelijke maaltijd

Kook de boontjes in ruim, gezouten water, in 8 minuten beetgaar en giet af. Verhit terwijl die staan te koken een hapjespan met een scheutje zonnebloemolie en zet water op om de rijst te koken. Bak in de olie de ui en knoflook samen langzaam aan, een minuut of vijf, zonder ze te kleuren. Daarna de champignons en de paprika erbij en vijf minuutjes meebakken. Nu mag het vuur omhoog en bak je het gehakt aan, tot het lekker bruin en rul is.

Oosterse boontjes

Doe de gekookte en uitgelekte boontjes er nu bij en breng alles op smaak met ketjap en chili saus. Hou je van wat meer pit dan kun je er eventueel ook nog wat sambal aan toevoegen. Maar met (kleine) kinderen is het zonder de sambal zo precies goed! Serveer met gekookte rijst en garneer je gerecht met wat gebakken uitjes.

4 reacties

Reactie van Diantha

Hi Suus! Ik ga dit vanavond maken, maar dan zonder het gehakt. In plaats daarvan een dikke Black Angus burger erbij :-))) Ben benieuwd!

Reactie van Monique

Kleine variatie op dit recept maar zoveel plezier en genot, gehakt vervangen door garnalen.... hier luid gejuich door mijn vijfjarige als ik zeg dat we dit eten, en bijna ruzie om de laatste garnalen uit de pan te "pikken".

Reactie van Tanja

Nu nog een pin knop suus! Ga het zeker proberen!

Reactie van Malou

Al een paar keer gemaakt.....heerlijk, ik vervang de paprika door een rood pepertje

Reactie formulier