Menu Vind Restaurant
* dinsdag 28 oktober 2014 *

Smulpaapje kookt! - Lunchtrommel suggesties

Susan Aretz – Recepten

lunchlunchtrommel

Sinds kort pakken wij ook braaf iedere ochtend een trommeltje in voor onze kleuter. De ene dag iets uitgebreider en verrassender dan de andere dag. Soms ben je al blij dat je onthoudt  boterhammen te smeren en is er geen tijd voor fratsen.

Lunchtrommel variatie

Toch lukt het, met een beetje plannen, om ook met regelmaat net iets anders erin te stoppen dan alleen brood. Want zeg nou zelf, verandering van spijs doet eten. Oók voor kinderen. Vandaag dus een aantal, snelle, tips voor een lekker, anders gevulde lunchtrommel.

Wraps

Kant & Klare tortilla wraps - Zelf maken mag natuurlijk áltijd!
Kruidenkaas
Gerookte zalm of plakjes gerookte kip

Verwarm de tortilla 10 seconden in de magnetron en besmeer met een dun laagje kruidenkaas. Leg er twee plakjes gerookte zalm op en rol strak op.  Je kunt er eventueel ook nog wat komkommer of sla bij op leggen. Snijd eventueel uiteinden weg om passend te maken voor de lunchtrommel.

Eiertaartjes

1 plakje bladerdeeg
1 ei, losgeklutst met zout en peper
Geraspte (Parmezaanse) kaas
Optioneel; hamblokjes/verse kruiden
Muffinblik

Verwarm je oven voor op 200C en bedek de holtes van het muffinblik met een stukje bakpapier. Vouw het ontdooide plakje bladerdeeg erin, als een kommetje. Giet daar het eiermengsel in en bestrooi met wat geraspte kaas. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot mooi goudbruin en het eimengsel gestold is. Laat helemaal afkoelen voor je het in de lunchtrommel stopt. Handig is om het bakpapiertje er om heen te laten, eventueel vastgestrikt met wat keukenpapier. Dat eet ook lekker vetvrij. Maak er meteen wat meer, vries in en verwarm in een voorverwarmde oven op de dag dat je ze wilt meegeven. Scheelt doordeweeks weer tijd!

Spinazie-omeletje

1 ei, losgeklopt met een scheutje melk of room
zout & peper handje
verse spinazie, fijngesneden
Optioneel: geraspte kaas

Verwarm een koekenpan met een klein beetje boter of olie. Meng het eimengsel met de gesneden spinazie, eventueel met nog wat geraspte kaas en giet in de koekenpan. Bak tot het ei gaar en gestold is. Laat afkoelen en rol op in een stukje bakpapier. Stop met een gezellig servetje in de lunchtrommel en geef eventueel een klein vorkje mee.

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier