Menu Vind Restaurant
* dinsdag 17 maart 2015 *

Smulpaapje kookt! - Linzen met maple worstjes

Susan Aretz – Recepten

fastfoodvlees

In een kwartier aan tafel, dat klinkt als iets dat vele van ons doordeweeks maar al te graag zouden willen. Het kan. En het kan zelfs lekker. Dat bewijst dit recept wel weer!

Voor 4 ruime porties

8 worstjes (totaal 450g) naar keuze
2el Maple syrup (natuurwinkel)
1 rode paprika, in blokjes
1 ui, grof gesneden
Linzen (blik 820g)
100g bacon (of gebruik spekreepjes)
zout en peper

Snelle doordeweekse maaltijd

Bak de bacon, zonder vet, in een koekenpan lekker knapperig. Haal uit de pan, laat op keukenpapier uitlekken en snijd daarna in reepjes. Bak de worstjes op hoog vuur, om en om, in 10 minuten goudbruin en gaar in een koekenpan met een heel klein beetje olie. De laatste 2 minuten giet je de Maple syrup erover heen en laat je ze karameliseren.

Peulvruchtenmaaltijd

In een hapjespan bak je tegelijkertijd in een klein beetje olie de ui en paprika tegelijkertijd zacht aan.  Aan het eind mogen daar de linzen bij, die je nog even mee warmt. De bacon mag ook bij de linzen. De worstjes serveer je samen met de linzen. Dit kan door ze er in z’n geheel in te leggen, of in grove stukken gesneden. Serveer met je favoriete groente.