Menu Vind Restaurant
* zondag 4 januari 2015 *

Smulpaapje kookt! - Kokoscake met chocola

Susan Aretz – Recepten

bakkencakechocolazoet

Kokos, chocola. Mij deed deze cake een beetje denken aan een Bounty. Maar dan in de vorm van een cake. Eentje voor een bijzonder moment dus.

Een verjaardag, traktatie, of omdat het weekend is? Je bedenkt vast wel een goede reden om hiervoor aan de bak te gaan!

Voor 1 cake

365g bloem
2tl bakpoeder
2tl kaneel
1tl gemberpoeder
½ el cacao
200g suiker
125g gemalen kokos
2 eieren
300ml halfvolle melk
1tl vanille extract
75g gesmolten boter, maar niet meer gloeiend heet
100g chocolate chips (of 1 reep van 100g pure chocola in kleine stukjes gehakt)

cakevorm, voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 180C

Cakebeslag

Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, cacao, suiker en kokos in een grote kom. In een maatbeker de melk, eieren, vanille en gesmolten (maar afgekoelde) boter goed mengen. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar. Dan de chocola er door mengen. Giet het in het cakeblik en zet dit in de voorverwarmde oven.

Kokoscake met chocola

Bak de cake in ongeveer een uur gaar en goudbruin. Controleer door een satéprikker in het midden van de cake te steken of ‘ ie gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is ie gaar, anders nog even iets langer laten staan. Laat daarna in de vorm even 5 minuten afkoelen, voor je ‘m eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen.

Cake invriezen – dat kan!

Je kunt deze cake ook prima (helemaal afgekoeld) invriezen. Snijd ‘m dan voor je ‘m invriest in dikke plakken. ’s Ochtends (of wanneer je ‘m ook wilt eten) piep je die dan in een broodrooster eventjes op tot ‘ ie ontdooid en lekker geroosterd is. Ideaal!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier