Menu Vind Restaurant
* zondag 25 oktober 2015 *

Smulpaapje kookt! - Kokos pancakes

Susan Aretz – Recepten

ontbijtpancakes

Het eerste recept dat ik uit All day Breakfast van Denise Kortlever maakte was meteen een dikke hit thuis. Niet zo gek ook, want wie houdt er nou niet van pancakes als ontbijt?!

De subtiele kokossmaak, de luchtige pancakes, nog een éxtra scheutje Maple Syrup. Kon iedere dag maar zo smakelijk beginnen!

Voor +/- 10 pancakes

80g boekweitmeel (of gebruik gewone bloem)
40g amandelmeel
1tl bakpoeder
200ml kokosmelk
10g boter
1el maple syrup
½ tl vanille extract
rasp van ¼ citroenschil
1 ei, gesplitst

Koekenpan – scheutje zonnebloemolie

Pancakes met kokos

Omdat mijn wederhelft allergisch is voor boekweit maakte ik de pancakes met reguliere bloem. Ze worden dat niet zo dik, maar zijn net zo lekker. Meng bloem en amandelmeel en bakpoeder. Verwarm in een pannetje de kokosmelk, boter, maple syrup maar laat niet koken. Daarbij nu de vanille en citroenrasp en het eigeel. Het eiwit klop je met een mixer stijf. Giet het melkmengsel nu bij de droge ingredienten en mix goed. Tot slot de eiwitten erdoor spatelen en je pancake beslag is klaar!

All day breakfast

Met een juslepel schep je nu het beslag in je hete koekenpan. Zodra de bovenkant bubbelt draai je ze om tot ze aan beide kanten goudbruin gebakken zijn. Serveer met je favoriete fruit, eventueel nog wat extra geraspte kokos en natúúrlijk met een lekkere scheut maple syrup.

Eén reactie

Reactie van Kirsten

Leuk om kokosmelk te gebruiken! Ik zou denk ik de maple syrup vervangen door honing omdat ik die in de kast heb staan. Maar echt een recept om eens te gaan uitproberen.

Reactie formulier