Menu Vind Restaurant
* zondag 12 oktober 2014 *

Smulpaapje kookt! - Klassieke (alcoholvrije) stoofpeertjes

Susan Aretz – Recepten

slowfoodtoetje

Met het pakket dat we van Albert Heijn ontvingen, in het kader van hun Hollandse Klassiekers, gingen we natuurlijk aan de slag. Want als we ergens in de herfst dol op zijn dan is dat wel op stoofpeertjes. Het pakket was echter wel een vertrekpunt, want natuurlijk ben ik aan het experimenteren geslagen.

Het resulaat zijn deze alcoholvrije stoofpeertjes, waar zelfs geen suiker aan toegevoegd is. Dat wordt smullen voor iedereen!

Wat heb je nodig

1 AH pakket voor stoofpeertjes
(hierin zitten de peertjes, kaneelstokjes en bessensap)
Sinaasappelsap
half glas Belvoir frambozen en citroen limonadesiroop
2 kaneelstokjes
2 kruidnagels
1 vanillestokje, opgesneden en vanille eruit geschraapt

Zo maak je klassieke stoofpeertjes

Schil de peertjes, maar laat wel het steeltje eraan! Zet in een grote, diepe pan en giet het bessensap en de siroop erbij. De rest vul je aan met sinaasappelsap, zover dat de peertjes net onder staan en het steeltje nog boven het vocht uitkomt. Breng alles aan de kook, vuur iets terugdraaien en in ruim 45-50 minuten (afhankelijk van de dikte van je peertjes) gaar laten stoven. Prik even met een mes erin om te voelen of ze gaar zijn.

Stoofpeertjessiroop

Giet de peertjes af in een zeef, maar vang het vocht in een schone pan op. Dat zet je nu terug op het vuur, breng je aan de kook en laat je 20 minuten inkoken. Je krijgt daardoor een dikkere, heerlijke stoofpeertjessiroop. Giet dat terug over de peertjes en serveer in zijn geheel als toetje!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier