Menu Vind Restaurant
* dinsdag 14 oktober 2014 *

Smulpaapje kookt! - Kippenragout

Susan Aretz – Recepten

kiplunchweekmenu

Stiekem vind ik het wel lekker hoor, dat het herfst is. Dit soort gerechten, daar gaat mijn hart namelijk wel sneller van kloppen. Ideaal ook om al eerder klaar te maken en achter de hand te hebben in de koelkast of vriezer. Want in de tijd dat je de rijst kookt, warm je de ragout op en in nog geen kwartier zit je al aan tafel!

Voor vier personen

500g kippendijen, in blokjes
250g kastanjechampignons, in kwarten
1 sjalot, fijngesnipperd
50g boter
45g bloem
500ml warme bouillon
2tl Dijon mosterd
verse tijm, alleen de blaadjes gerist van het takje
zwarte peper & zout
Rijst

Kippenragout maak je zo

Bak in een grote pan eerst een sjalotje aan en daarbij gaan de kipblokjes. Bak die goudbruin aan, dan de champignons erbij en meebakken. Doe er tijm naar smaak bij, een eetlepel verse tijm vind ik precies lekker.

In een aparte pan smelt je de boter (niet bruin laten worden) en daar doe je de bloem bij. Met een garde goed roeren en even  een minuutje het mengsel laten bakken. Dan scheutje voor scheutje de bouillon erbij, tot de saus de gewenste dikte heeft. Je kunt hiervoor kippen-, groente- of zelfs paddenstoelenbouillon gebruiken. Laat de saus even pruttelen, doe er dan de mosterd bij en als laatste gaan de kip en champignons er bij. Breng op smaak met zout en peper. Zo snel is ragout gemaakt!

Ragout met rijst

Je kunt de ragout serveren bij gekookte (zilvervlies)rijst met wat gekookte boontjes, voor een volledige maaltijd. Of maak er een lunchgerecht van en serveer de ragout in verwarmde pasteibakjes (die je in de supermarkt koopt en in de oven even verwarmt).

2 reacties

Reactie van Geeske

Waar komt de Dijon mosterd erbij in dit recept?

Reactie van Smulpaapje

Die doe je erbij net voor de kip erbij gaat. Zal het recept meteen even aanpassen!

Reactie formulier