Menu Vind Restaurant
* maandag 19 januari 2015 *

Smulpaapje kookt! - Honing mosterdkip

Susan Aretz – Recepten

aardappelkip

Dat mosterd en honing goed samengaan weet je waarschijnlijk wel. Dat het ook nog eens een hele lekkere marinade maakt voor snelle kip uit de oven is misschien een verrassing. Dit malse kippetje staat in nog geen half uur op tafel.

En wil je de marinade extra goed laten intrekken, laat de kip dan ’s nachts in de koelkast in de marinade staan. Je weet niet wat je proeft!

Voor 4 personen

4 kippendijen, zonder bot
1el olijfolie
2el grove mosterd
1el honing
1el vers citroensap
1el water
1 teentje knoflook, geraspt of fijngesneden

Ovenschaal voorzien van aluminiumfolie. Oven voorverwarmen op 200C

Gemarineerde kip

Meng olie, mosterd, honing, citroensap, water en knoflook goed door elkaar en haal hier de kip doorheen. Je wilt dat de kip goed bedekt is in de marinade. Laat dit zolang staan als je tijd hebt. Verwarm in de tussentijd de oven. Schuif de ovenschaal in de oven en laat de kip in 20-25 minuten gaar en goudbruin worden.

Serveer met bijvoorbeeld ovenaardappeltjes en je favoriete groente. Meer inspiratie voor gerechten met kip vind je hier.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier