Smulpaapje kookt! – Havermout pannenkoekjes met appel



Terwijl ik dacht dat ik amper iets met havermout deed, bleek na een scan van mijn recepten dat dat reuze meevalt. Maaaarrr, ik bak er vooral mee. En dat terwijl havermout als ontbijt nou juist zo goed voor je is. Het vult goed, geeft lang energie en is super gezond. Het was een van de dingen die ik wederom in mijn oren knoopte tijdens een persontbijt dat werd georganiseerd door Quaker.

Tijd dus voor een nieuw havermoutrecept, maar dan voor het ontbijt. Deze havermoutpannenkoekjes bleken bij onze kleuter een dikke hit. Een zwaar teleurgesteld gezicht toen zo op waren. Gauw weer een keer maken dus!

Voor 8 stuks, als ontbijt

100g havermout (bijvoorbeeld Quaker)
1 appel, geraspt (met schil)
1 ei
½ tl kaneel
½ – 1tl honing
100ml halfvolle melk
1tl bakpoeder

Havermout als ontbijt

In een keukenmachine (of met de staafmixer) maak je de havermout fijner, tot bloem. Doe dit in een kom en meng de geraspte appel, kaneel, honing, bakpoeder en ei er doorheen. Giet nu de melk erbij, tot je een mooi beslag hebt.

Havermoutpannenkoek

Verhit een pan op hoog vuur, drupje zonnebloemolie erin en bak van het beslag, op medium vuur, de pannenkoekjes. Om en om, tot ze goudbruin zijn. Houd eventueel warm in de oven, tot je het hele beslag hebt opgebakken.

Havermout & bacon

Serveer met wat schijfjes appel, een scheutje maple syrup. Wil je het nóg feestelijker/lekkerder, bak dan wat plakjes bacon krokant en serveer die bij de havermoutpannenkoekjes. Smullen geblazen!

Gepubliceerd op 2 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!