Menu Vind Restaurant
* vrijdag 25 juli 2014 *

Smulpaapje kookt! - Hartige cake met courgette en zalm

Susan Aretz – Recepten

bakkencakecourgettepicknickvis

Deze hartige cake maakte ik voor de verjaardag van onze dochter. Volgens haar “te lekker”. Ideaal vind ik dit soort gerechten. Als borrelhapje, maar ook tijdens een lunch, of zelfs een plakje in de lunchtrommel van je kind(eren).

Tijdens de zomermaanden is dit overigens ook een fijn gerecht als lichte avondmaaltijd, met vooraf bijvoorbeeld een koud soepje. Kortom, je kunt met dit gerecht echt álle kanten op!

Voor één hartige cake heb je nodig

475g courgette, geraspt (1 grote courgette, schil kan eraan blijven) - goed het vocht eruit knijpen!
200g feta, verkruimeld
250g ricotta
100g gerookte zalm, fijngesneden
½ bakje bieslook, fijngesneden
150g zelfrijzend bakmeel
6 eieren, losgeklopt
versgemalen peper

Oven voorverwarmen op 180C

Hartige cake maak je zo

Meng de geraspte courgette met de ricotta, zalm, bieslook en feta. Het bakmeel meng je in een aparte kom met de eieren tot een glad beslag dat daarna bij het courgettemengsel gaat. Meng nog even goed door. Giet dit geheel in een cakeblik, dat je voorzien hebt van een vel bakpapier. Bovenkant gladstrijken en dan 45 – 50 minuten in de oven, tot de cake mooi goudbruin kleurt en gaar is.

Lunch, borrelhapje of lichte maaltijd

Laat de cake in het bakblik goed afkoelen, voor je ‘m eruit haalt. Snijd in plakjes of blokjes, al na gelang het moment waarop je de hartige cake serveert. Je kunt de cake ook heel goed de avond van te voren al klaar maken. Bewaar dan, goed verpakt, in aluminiumfolie tot je ‘m serveert.

 

7 reacties

Reactie van marjolein

Is er iets wat je eventueel ipv alle kaas kan gebruiken?

Reactie van Smulpaapje

Dat is best lastig, want de smaak is mede op de kaas gebaseerd. Ik zou 'm weglaten dan en extra kruiden, courgette en zalm toevoegen

Reactie van Mel

Dit heb ik net gegeten en het was heerlijk! En heel makkelijk te maken. Ons kleine smulpaapje vond het helaas geen succes, maar ik wel :)

Reactie van Terry M

Vanmiddag dit recept gemaakt en het is echt heerlijk! Ga dit zeker nog vaker maken!

Reactie van Yvonne

Vandaag het recept geprobeerd maar de ccake bleef, ondanks de heerlijke smaak, erg nat. Enig idee wat ik dadaaraan kan doen?

Reactie van Smulpaapje

het kan zijn dat de courgette toch nog steeds te vochtig is geweest. Die moet je echt mega goed uitknijpen Wat ik in zulke gevallen nog wel eens doe is de cake als 'ie gebakken is uit het blik halen en nog even zonder blik in de oven zetten (op lagere temperatuur) zodat 'ie nog iets kan "droogbakken". Wellicht helpt dat. Maar fijn dat 'ie in ieder geval lekker was!

Reactie van Lenny

Kan ik het invriezen?

Reactie formulier