Menu Vind Restaurant
* zondag 28 juni 2015 *

Smulpaapje kookt! - Gevulde paprika

Susan Aretz – Recepten

budgetpaprika

De meeste kinderen zijn dol op paprika. Dit is een leuke manier om ze ook eens paprika uit de oven te laten proeven.

Bovendien is het een geweldige, budgetvriendelijke manier om restjes couscoussalade op te maken.

foto: Simone van den Berg

Voor 4 personen

3 paprika's – per kind een helft, per volwassene 2 helften
Restje couscoussalade
Ovenschaal
Lekkere olijfolie

Gevulde paprika

Verwarm je oven voor op 175 C. Was je paprika's goed. Snijd ze door de helft, maar laat het steeltje zitten. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten en als het nodig is snijd met mate wat overtollige paprika weg, zodat je een mooie opening hebt. Vul de paprika's met couscoussalade. Goed aandrukken en de randen even schoonvegen.

Leg de paprika's in de ovenschaal, besprenkel met wat lekkere olijfolie en zet ze nu 30-40 minuten in de oven, tot de paprika goed gaar is en de couscous door en door warm. Je kunt deze paprika's heel goed als vegetarische hoofdmaaltijd serveren. Wil je er toch iets bij eten serveer dan met een stukje gebakken vis.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier