Menu Vind Restaurant
* woensdag 9 april 2014 *

Smulpaapje kookt! - Gevulde eieren

Susan Aretz – Recepten

borrelhapjeeierenoudennieuwpasen

We blazen graag oude klassiekers nieuw leven in. Dat lieten we onlangs al zien met de gevulde paprika’s die we in een nieuw jasjes deden.

En deze week nemen we het gevulde eitje onder handen!

Vrolijk pasen!

Niets zegt Pasen als eieren. Maar je wilt wel eens iets anders. Vul ze dan met één of misschien wel alle twee de vullingen. Maar het is ook een uitgelezen kans om zelf te experimenteren. Presenteer ze bij de Paasbrunch, of gewoon een keer in het weekend bij de borrel

Voor 12 gevulde eieren

Doosje eieren 6 stuks, 8 minuten hardgekookt
Magere kwark
(Truffel) Mayonaise
Bieslook en Peterselie
Kerriepoeder
Zout en peper

Voor de truffeleitjes

Meng 1 eetlepel kwark met 1 eetlepel Truffelmayonaise en roer goed door elkaar. Doe daar een eetlepel peterselie (uit de diepvries of vers) doorheen en breng op smaak met zout en peper. Daarbij de eidooiers van drie doormidden gesneden eieren. Goed prakken en fijnmaken.

Voor de kerrie eitjes

Meng 1 eetlepel kwark met 1 eetlepel (citroen)mayonaise goed door elkaar. Doe daar een eetlepel gesneden bieslook en halve theelepel kerriepoeder doorheen en breng op smaak met zout en peper. Daarbij de eidooiers van drie doormidden gesneden eieren. Goed prakken en fijnmaken.

Serveren

Snijd de eieren in de lengte doormidden en doe de eidooiers bij de smaakmakers. Als alles goed is gemengd vul je de helften met een flinke theelepel van het mengsel. Garneer met driehoekjes paprika, om er bootjes van te maken. Maar ook zonder zijn ze natuurlijk net zo lekker. Leg op een grote schaal met wat veldsla erop. Dat voorkomt ook dat de eitjes gaan glijden!
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier