Menu Vind Restaurant
* donderdag 10 december 2015 *

Smulpaapje kookt! - Gerookte zalmpaté

Susan Aretz – Kerstmenu 2015

borrelhapjekerst2015oudennieuwzalm

Dit is een supersnel, maar oh zo lekker (en budgetvriendelijk) hapje dat het goed doet bij de borrel, maar zelfs lekkers is op bijvoorbeeld een bagel bij de lunch.

Kies voor gerookte zalmsnippers van de visboer, dat is niet alleen fijner qua smaak maar ook vriendelijker voor je portemonnee dan plakken gerookte zalm.

Voor één bakje

100g roomkaas (niet light!)
150g gerookte zalmsnippers
1tl mierikswortel (Kühne)
½ tl gedroogde dille
1tl citroensap
vers gemalen zwarte peper

borrelhapje met vis

In een foodprocessor (of met een staafmixer) meng je de roomkaas en zalm. Je wilt wel nog een beetje textuur houden, dus mix het niet te fijn. Breng op smaak met de mierikswortel, dille, citroensap en peper. Zout is niet nodig, aangezien de zalm aan zout van smaak is.

Zalmpaté

Roer alles goed door en zet koud (en afgedekt) weg in de koelkast tot gebruik. Serveer met melbatoast.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier