Menu Vind Restaurant
* zondag 26 april 2015 *

Smulpaapje kookt! - Gemarineerde drumsticks

Susan Aretz – Recepten

bbqkip

Soms is het niet voorstellen hoé gemakkelijk het is om te koken. Dit is zo’n recept. Een paar handelingen, er 24 uur niet naar omkijken en dan in nog een half uur lekker aan tafel.

Nee, geen utopie maar gewoon de heerlijke Smulpaapje werkelijkheid!

Voor vier personen

4 drumsticks (scharrel)
½ liter karnemelk
4-6 teentjes knoflook, gekneusd
zout & peper

Bakblik – aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 180C

Gemarineerde drumsticks

De marinade is te simpel voor woorden, maar zorgt voor ultiem sappige kip. Giet de karnemelk in een schaal die je kunt afdekken en leg daar de kip en gekneusde knoflook in. Dek heel goed af en zet 24 uur in de koelkast. Hoe langer de kip staat des te malser hij wordt. Ik zette ‘m de avond voordat ik de kip wilde eten in de koelkast. Scheelt ook weer nadenken de dag erna! Draai als het kan wel af en toe de kip om, zodat alle kanten in de marinade hebben gelegen.

Kip uit de oven

Op de dag dat je ‘m wilt eten verwarm je de oven voor, leg je een goede laag aluminiumfolie op de bakplaat en haal je de kip uit de marinade. De kip nu 20-25 minuten in de oven, tot ‘ie mooi goudbruin en gaar is. Je zou dit eventueel ook op de barbecue kunnen doen, daar wordt ‘ie nóg lekkerder van.

Serveer met gebakken aardappeltjes en je favoriete groente.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier