Menu Vind Restaurant
* zondag 11 januari 2015 *

Smulpaapje kookt! - Gebakken wintergroente

Susan Aretz – Recepten

aardappelbudget

Gebakken aardappeltjes zijn lekker. Twee soorten gebakken aardappeltjes is nóg lekkerder. Maar die aardappeltjes gecombineerd met knolselderij en appel is helemaal je van het.

En zonder dat ze er op bedacht zijn krijgen je kinderen een heleboel goeds binnen. Maak dus een lekker grote hoeveelheid en gooi een deel in de vriezer voor andere drukke dagen.

Voor vier personen als bijgerecht

2 rode uien, in halve ringetjes gesneden
2el neutrale olie
450g knolselderij (netto gewicht)
350g zoete aardappel (netto gewicht)
350g gewone aardappel (netto gewicht)
2 appels
1tl paprikapoeder
1tl gemberpoeder
zout & peper

Gebakken wintergroente en aardappel

Snijd de knolselderij, zoete en gewone aardappel, maar ook de appel in gelijkmatige blokjes van ongeveer een centimeter. Verhit in een grote koekenpan (als je in delen bakt, anders 2 pannen opzetten) de olie en fruit hierin de uien een paar minuten aan. Dan de andere groente erbij (nog niet de appel!) en bak dit alles op medium vuur 20-25. Je wilt dat alle groente mooi aangebakken en gaar zijn. Regelmatig omscheppen dus tussentijds.

Nu de appel erbij, als ook de kruiden en nog even goed een paar minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Wij aten dit met een zelfgemaakte hamburger (dit keer zonder bacon en broodje) maar ook lekker met zelfgemaakte kipnuggets. Eet smakelijk!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier