Menu Vind Restaurant
* maandag 22 september 2014 *

Smulpaapje kookt! - Fruit crumble

Susan Aretz – Recepten

bakkenbudgettoetje

Dat moment dat je met je kleuter moet vechten om ook maar één hapje uit haar bakje te krijgen weet je dat je een gouden recept in handen hebt. Deze fruitcrumble kan met ieder seizoensfruit gemaakt worden. In de zomer bijvoorbeeld met perziken, nectarines en bosbessen. In de herfst of winter met appel, peer of zelfs met fruit uit de vriezer.

Afhankelijk van de rijpheid en dus zoetheid van je fruit gebruik je meer of minder dan de aangegeven hoeveelheid suiker. En zet een hekje om je bakje heen om aanvallen van kinderen af te wenden!

Voor vier ruime porties

Fruit naar keuze, in blokjes gesneden
75g – 100g (bruine) basterdsuiker
120g havermout
100g boter
40g bloem
1tl kaneel

Verwarm de oven voor op 200C

Seizoensfruit uit de oven

Verdeel het fruit over de ovenvaste schaaltjes of maak één grote schaal. In een aparte kom verkruimel je de boter, met je handen, door het havermout/suiker/bloem/kaneel mengsel tot je grove kruimels hebt. Sprenkel dat over je fruit, zodanig dat alles bedekt is. De tijd die het in de oven moet is afhankelijk van een aantal zaken. Gebruik je hard of zacht fruit. En hoe klein heb je je fruit gesneden. Ga er van uit dat bij zacht fruit in ruime blokjes je minstens een kwartieroventijd rekent. Een goede graadmeter is of de bovenkant goudbruin kleurt en krokant is.

Fruitdessert

Je kunt je fruit cumble zo serveren, maar waarom niet een bolletje ijs naar keuze erbij. Of een lepel dikke (Griekse) yoghurt of crème fraiche. Dan is je toetje in één keer een dessert. Geniet ervan!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier