Menu Vind Restaurant
* dinsdag 18 maart 2014 *

Smulpaapje kookt! - Mexicaanse kip fajita's

Susan Aretz – Recepten

dinerkipmexicaansweekmenu

Eigenlijk is dit gewoon gekruide kip. Maar fajita’s klinkt natuurlijk wel beter. En smaakt hoe dan ook super lekker.

Makkelijk Mexicaans, zonder pakjes of zakjes, want die kruiden staan gewoon in je kruidenkastje!

Voor vier personen

500g kippendijen, in reepjes gesneden
1 teen knoflook,fijngehakt
1ui, in partjes gesneden
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 tl paprikapoeder (mild of heet, naar keuze)
½ tl komijn gemalen
½ tl gemalen koriander
sap van halve limoen
olijfolie
versgemalen peper

Om te serveren

wrap tortilla’s
zure room
guacemole
nacho's

Zo maak je fajita’s

Verhit in een (hapjes)pan wat olijfolie en fruit de ui en knoflook daar een minuut of vijf in aan. Dan de kip erbij en het vuur is hoger en goed dichtschroeien. Kruiden erover, paprika erbij en goed mengen. Dan het limoensap en peper erdoor en bakken tot de kip gaar is.

Mexicaanse fiësta

Verwarm de tortilla’s kort in de magnetron of in een warme pan en vul met het kipmengsel. Aan tafel nog lekker zure room, geraspte kaas en guacemole erbij en je Mexicaanse feest is compleet. En de nacho’s ontbreken op tafel natuurlijk ook niet!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier