Menu Vind Restaurant
* maandag 21 juli 2014 *

Smulpaapje kookt! - Deconstructed Salade Niçoise

Susan Aretz – Recepten

saladevisweekmenu

Wat deconstructed eígenlijk wil zeggen is dat ik te lui was om alles door elkaar te doen en dus de losse onderdelen van deze heerlijke salade los op een bord heb gelegd. Kijk, zo makkelijk is koken dus soms.

Er zijn vele varianten op deze typisch Franse salade, dit is de mijne!

Voor 2 personen

250g sperziebonen, 8 minuten gekookt
3 eieren, 8 minuten gekookt (gewoon samen met de boontjes doen dus) in kwarten
3 rijpe tomaten, in kwarten
krieltjes in de schil, gekookt en afgekoeld
Zwarte olijven, zo veel als je wilt
Blikje tonijn in water, uitgelekt
Truffelmayonaise, 2 theelepels
Maldon (of ander grof zee) zout
Little Romaine sla, losse blaadjes
Versgemalen peper
Optioneel: lekkere olijfolie en wat extra cherry tomaatjes

Je salade Niçoise is zo klaar

Pak het mooiste en grootste bord dat je hebt en maak voor iedereen een eigen bord. Leg alle ingrediënten er naast elkaar op. In plaats van truffelmayonaise kun je natuurlijk iedere ander mayonaise gebruiken, maar deze heeft net wat meer smaak.

Je kunt er eventueel nog brood bij serveren, maar als je er genoeg aardappeltjes bij geeft is dat eigenlijk niet nodig.

2 reacties

Reactie van skywatcher

Ik mis in deze Salade Niçoise twee essentiële ingrediënten. Knoflook en ansjovis uit blik (olie). Dan opdienen per persoon in een glazen of stenen ronde kom, en alles fijn snijden. Dan pas komt de rijke gecombineerde smaak tot z'n recht. In een goed restaurant wordt het voor je aan tafel fijn gesneden. Kan er ook niet aan doen, maar dit is eerder misconstructed dan decontructed.

Reactie van Smulpaapje

"Er zijn vele varianten op deze typisch Franse salade, dit is de mijne!" -> dat verklaart het wellicht

Reactie formulier