Menu Vind Restaurant
* zondag 6 september 2015 *

Smulpaapje kookt! - Couscoussalade met falafel

Susan Aretz – Recepten

couscoussaladevegetarisch

Wat is couscous toch een feest om te maken. Aangevuld met je favoriete groente, geserveerd met vis, vlees óf falafel.

En zo veelzijdig als het is, zo lekker is het om als hoofdmaaltijd te eten, maar de restjes zijn nét zo lekker de dag erna bij de lunch en zelfs in de lunchtrommel!

4-6 personen

150g peultjes, schoongemaakt
150g sperziebonen, gehalveerd
1 rode paprika, blokjes
1 gele paprika, blokjes
3el zongedroogde tomaten
zwarte olijven, naar smaak
½ komkommer
150g feta
300g couscous
kippenbouillon
3tl Sumak (Souq)
zout & peper
1el citroenolie
2el extra vierge olijfolie

Bakje falafel (Turkse supermarkt)

Yoghurt sausje

200ml Griekse yoghurt
¼ komkommer, geraspt
1el fijngesneden verse munt
1tl knoflookpoeder
1tl Sumak

Couscoussalade

Begin met de couscous. In plaats van alleen water maak je van het kokend water met de kippenbouillon een smaakmaker waar je de couscous in welt. Terwijl de couscous de bouillon opzuigt blancheer je de boontjes en peultjes 4 minuten in kokend water. Snijd de rest van de groente.

Yoghurt sausje

Meng alle ingrediënten, proef en breng waar nodig op smaak met zout & peper.

Groentefeest

De gewelde couscous meng je nu met de sumak, zout, peper en olie. Doe hier alle groente doorheen en verkruimel de feta erdoor. Tot slot de gedroogde tomaatjes en olijven er door scheppen. Bak de falafel in een hete pan met een beetje olie om en om goudbruin en serveer met de couscoussalade. Heb je tijd, maar dan ook eens je falafel zelf met dit recept!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier